Ellen van den Tol en Diny Koremans.
Ellen van den Tol en Diny Koremans.
De ondernemer vertelt...

Muziekschool Diemen is dé muziekschool voor jong en oud

Bedrijven

Muziekschool Diemen bestaat dit jaar dertig jaar en is opgericht om kinderen kennis te laten maken met een muziekinstrument en om te ontdekken hoe leuk het is om muziek te maken en samen te spelen.

"Muziek maken is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de intelligentie en sociale vaardigheden van een kind", vertelt Ellen van den Tol, die samen met Diny Koremans en nog twee anderen het bestuur vormt. "We geven, samen met vijftien docenten, les in verschillende instrumenten aan 170 kinderen en volwassenen. Voor de allerkleinsten hebben we Muziek op Schoot en vanaf ongeveer vijf jaar kunnen kinderen bij ons een instrument komen spelen of leren zingen. Net als overal op de wereld zijn in Diemen piano, gitaar en slagwerk de populairste instrumenten, maar we bieden ook onder andere saxofoon, trompet, harp en cellolessen aan. Twee vakdocenten geven al vijftien jaar muziekles op de scholen, waardoor veel kinderen kennis hebben gemaakt met muziek en vervolgens zin krijgen om zelf een instrument te leren bespelen."

Samenspelen

Wat Muziekschool Diemen ook belangrijk vindt, is samenspelen. "Dat kan bij ons in het slagwerkensemble, de popband, het gitaarensemble en natuurlijk in Het Diemer Orkestje", aldus Diny. "Dit opleidingsorkest biedt kinderen en volwassenen de geweldige kans om in een echt orkest mee te spelen en op te treden. We zien regelmatig leerlingen doorstromen naar de Diemer Harmonie en een enkele keer naar het conservatorium."

Je kunt de Muziekschool Diemen tegenkomen op festivals als het Loswalfestival, Dukefestival en op het Open Podium dat de muziekschool op 10 februari weer organiseert.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief