Bronwyn Brouwer (links) en een deel van het team van Mondhygiënistplus-tandarts.
Bronwyn Brouwer (links) en een deel van het team van Mondhygiënistplus-tandarts. Foto: Trudy Kroese
De ondernemer vertelt...

Mondzorg in Diemen met persoonlijke aandacht

Bedrijven

Mondhygiënistplus-tandarts viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. De drijfveer van de praktijk is om hoogwaardige mondzorg te leveren met persoonlijke aandacht. De patiënt kan rekenen op de beste en meest betrouwbare zorg. Praktijkhouder Bronwyn Brouwer en praktijkmanager Sofia vertellen over de praktijk.

Waarom Mondhygiënistplus-tandarts?

Bronwyn: "Mondhygiënistplus-tandarts was aanvankelijk een praktijk voor preventieve mondzorg en mondhygiëne. Met de uitbreiding van onze dienstverlening wilde ik meer mondzorg onder één dak mogelijk maken voor onze patiënten. Sinds vorig jaar versterkt tandarts Filipe Brochado Martins ons team. Hierdoor kunnen onze patiënten nu ook bij ons terecht voor tandheelkundige behandelingen."

Behandelingen binnen de praktijk

Bronwyn: "Wij richten ons in eerste instantie op preventieve behandelingen: voorkomen is beter dan genezen. De mondhygiënist richt zich op het behandelen van tandvleesaandoeningen en het voorkomen van cariës (gaatjes). De tandarts voert tandheelkundige behandelingen uit en kan indien nodig doorverwijzen naar specialisten met wie wij al jaren samenwerken. Het uitgangspunt in onze praktijk is dat iedereen naar de mondhygiënist gaat. Gezond tandvlees en parodontium (kaakbeen) vormen de basis van een gezonde mond.''

Het belang van een gezonde mond

Bronwyn: "Een gezonde mond is veel belangrijker dan veel mensen denken. Uit onderzoek is gebleken dat een gezonde mond veel invloed heeft op de gezondheid. Om een voorbeeld te geven: hartpatiënten en diabetici kunnen tot 40 procent minder medicijnen gebruiken als zij een gezonde mond hebben."

Natuurlijk witte tanden met de Airflow®-behandeling

Bronwyn: "Onze patiënten kunnen ook bij ons terecht voor het reinigen van het gebit met de Airflow®-behandeling. Dit is een behandeling om snel, eenvoudig en pijnloos tandplak en aanslag door onder andere koffie, thee en roken te verwijderen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de natuurlijke witheid van de tanden terugkomt. Het is daarnaast ook een preventieve behandeling om tandvleesontstekingen te voorkomen."

Nieuw: mondzorg aan huis

Sofia: "Wij bieden sinds november ook mondzorg aan huis. Een mondhygiënist of tandarts bezoekt de patiënt dan thuis en voert de behandeling uit. Dit is een uitkomst voor mensen die in een zorginstelling wonen, ouderen die nog thuis wonen of mensen die slecht ter been zijn."

Hoe zit het met de vergoeding door de verzekering?

Sofia: "De meest voorkomende behandelingen voor kinderen tot achttien jaar worden voor 100 procent vergoed vanuit de basisverzekering.
Voor volwassenen geldt een beperkte vergoeding vanuit het basispakket voor bijvoorbeeld klik- en kunstgebitten. Patiënten kunnen ervoor kiezen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten om de dekking te verruimen.''

Actie voor nieuwe patiënten

Sofia: "Op dit moment hebben wij een actie voor nieuwe patiënten. Na de eerste behandeling bij een van onze mondhygiënisten ontvangt de patiënt gratis een elektrische Oral-B tandenborstel."

Uit de krant