Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Kees Vlaanderen: 'In Diemen-Zuid woont, zo zeg ik altijd, de hele wereld'

Bedrijven

DIEMEN - Kees Vlaanderen nam op 3 mei 1993 de Spar in winkelcentrum De Kruidenhof over. In 25 jaar veranderde niet alleen de supermarkt, maar ook het winkelcentrum ingrijpend.

Nadat Kees Vlaanderen (63) de supermarkt in 1993 had overgenomen werd de zaak na een verbouwing vanaf eind september 1993 Super De Boer. Sinds 12 oktober 2010 is het een supermarkt van Jumbo.

Toen Vlaanderen in 1993 startte was het winkelcentrum niet te vergelijken met het huidige winkelcentrum. De ingangen van de winkels lagen aan de andere kant. Nadat het winkelcentrum werd 'omgedraaid' en de ingangen van de zaken aan de kant van het parkeerterrein kwamen te liggen, werd het aantrekkelijker en sfeervoller. Diemen-Zuid heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Op de plek van de kantoren in Bergwijkpark zijn Campus Diemen Zuid en de nieuwbouwwijk Holland Park gekomen. De woonwijk groeit enorm. Vlaanderen: "Wij merken dat steeds meer bewoners van Holland Park naar onze zaak komen. De bouw van die woningen is een enorme stimulans voor ons en de andere ondernemers geweest. Wij zijn ook blij met de invoering van de blauwe zone op de parkeerplaats van het winkelcentrum."

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief