Afbeelding
Foto: Adrian Hancu
Advertentie

De Zweedse overhemden gigant Eton

Bedrijven

Het overhemden merk Eton stamt af uit Zweden. Het is begonnen in 1928 en staat bekend als een echt luxe product voor de moderne man. Eton gebruikt dan ook niet voor niets de beste materialen van de beste kwaliteit. De shirts gaan erg lang mee en ze zijn duurzaam. Men zegt wel eens: "Eenmaal een Eton drager, altijd een Eton drager". Wil jij nou weten waar Eton vandaan komt en hoe het zo'n topmerk is geworden? Interessant? Lees dan snel verder!

Eton door de jaren heen

Tegenwoordig is Eton een wereldwijd shirtmerk dat in meer dan 50 landen wordt verkocht - en vaak in de meest exclusieve winkels in onder andere New York, Sydney,

Beijing, Rome en Moskou. Eton klinkt Engels, maar is opgericht in Zweden. Eton onderscheidt zich net zoals van Laack in overhemden van de allerhoogste kwaliteit. Het merk Eton bestaat al sinds 1928, en stond eerst bekend onder de naam Syfabriken Special (The Special Sewing Factory). Het merk werd opgericht door David en Annie Pettersson, en het begon met het maken van kleding voor mensen uit het dorp. De originele fabriek en het toenmalige hoofdkwartier van het modemerk bevonden zich in Gånghester in Zweden. Het shirt kwam pas in 1950 buiten Zweden terecht. Een verkoper nam het overhemd mee naar het buitenland, waarna het internationale succes begon.

De verschillende soorten pasvormen van Eton shirts

De verschillende pasvormen zijn:

* Eton Super Slim Fit: overhemden die sterk tot zeer sterk zijn getailleerd.
* Eton Slim Fit: overhemden die sterk tot licht zijn getailleerd.
* Eton Contemporary Fit: overhemden die licht getailleerd zijn. Het is de pasvorm van de gemiddelde grootte
* Eton Classic Fit: overhemden die nieuw of nauwelijks zijn getailleerd. Deze overhemden worden ook wel recht model genoemd.


De productie van Eton overhemden

Wat opvalt bij de leveranciers is dat zij een code of conduct tekenen. In deze code zijn de ethische kwesties en werkcondities vastgelegd. Elke leverancier moet zich hier aan houden ander ontbindt Eton het contract. Om dit te waarborgen zet Eton mysteryshoppers in. Waarschijnlijk zie in het labeltje van jouw kleding van 'made in China' of 'made in Vietnam staan'. Bij het overhemden merk Eton zal je gegarandeerd niet tegenkomen. De Eton shirts worden voornamelijk geproduceerd in Roemenië, maar worden naast Roemenië, Estland en Litouwen ook nog steeds ook in het thuisland Zweden gemaakt. De consument van Eton en andere overhemden hebben meestal geen idee hoe het shirt gemaakt wordt, maar voordat je het uit de verpakking haalt, heeft het overhemd een lange weg afgelegd. Het katoen komt uit de VS en Egypte. Er zit weldegelijk een verschil in tussen het Amerikaanse en het Egyptische katoen. Egyptisch katoen wordt namelijk vaker aangeprijsd dan het Amerikaanse.

Egyptisch katoen is één van de beste katoensoorten van de wereld. Het katoen komt aan in één van de beste weverijen van Italië, Egypte, Turkije en Zwitserland. Hier wordt het katoen gesponnen en geverfd. Hierna wordt het product naar Italië, Zwitserland of Duitsland gestuurd, zodat de stof behandeld kan worden met een speciale finish. Het eindproduct wordt vervolgens afgewerkt tot een uniek Eton shirt in een van de eerstgenoemde landen. Op het einde heb jij een overhemd van topkwaliteit waar je niet meer vanaf zal stappen.

Omdat Eton haar naam graag hoog wilt houden, voelt zij zich als shirtspecialist verantwoordelijk voor het immer monitoren van het productieproces. Accountmanagers van Eton plannen wekelijks bezoekjes in om langs te gaan bij de leveranciers om samen de kwaliteit te kunnen waarborgen.


Ben jij na het lezen geïnteresseerd in een Eton shirt. Kijk dan eens bij de shirts specialist overhemden.com. Deze webshop heeft bijna 250 verschillende soorten Eton overhemden op de website staan. Van business overhemden tot casual overhemden. In alle verschillende soorten pasvormen, maten en collecties.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief