Afbeelding
Advertentie

Bierliefhebber opgelet: Leer alles over speciaalbier

Bedrijven

Als het warm weer is, is een biertje altijd lekker. Maar er is tegenwoordig zoveel keus. Voor ieder seizoen zijn er passende bieren gebrouwen. Het aanbod speciaalbieren is groter dan ooit. Welk biertje moet u nu kiezen op het terras of bij een diner? Een bierproeverij biedt uitkomst.

Nederlands bieronderzoek

De laatste paar jaar zijn er enorm veel bierbrouwers bijgekomen. Het aanbod speciaalbieren stijgt ook alleen maar, aldus het jaarlijkse terugkerende Nationaal Bieronderzoek. In dit onderzoek zijn 1000 bierdrinkers van Nederlandse bierbrouwers ondervraagd. En wat blijkt onder andere: de bierdrinker kiest heel bewust voor een bepaald een biertje. Dan zou je zeggen dat het toch goed moet komen met de keuze van een biertje, eventueel van een alcoholvrij biertje?

Trend: meer alcoholvrij  of alcoholarm

Witbier is een craft bier of speciaalbiertje dat al jarenlang gedronken wordt als dorstlesser bij warm weer. Maar volgens het laatste bieronderzoek wint blond bier terrein. Ook alcoholvrij bier en alcoholarm bier worden steeds meer gedronken. Het aanbod in deze twee categorieën is de laatste jaren erg verrijkt. Met een alcoholvrij biertje in de hand drinkt u gezonder maar heeft u toch het gevoel een echt biertje vast te houden. Het is mooi dat dit alternatief er is als u even geen alcohol wilt consumeren. En de keuze is erg uitgebreid zodat uw favoriet er altijd wel tussen zit. 

Bier in combinatie met eten

Niet alleen wijn maar ook bier past heel goed bij bepaalde gerechten of hapjes. Uit het betreffende onderzoek blijkt ook dat één op de vier mensen bewust kiest voor een bepaald biertj bij een gerecht in een restaurant. Een goed bieradvies wordt dan ook door twee op de vijf ondervraagden op prijs gesteld. Wist u dat bijvoorbeeld cheesecake heel lekker smaakt met een kersenbiertje? Witbier kan goed bij vis. En donker bier is heerlijk bij gegrild vlees. Bier kan ook worden gebruikt als ingrediënt in een gerecht. Eigenlijk is bier een veelzijdig drankje.

Keuzestress?

Als u er niet uitkomt op het terras of bij uw diner is het altijd mogelijk om verschillende biertjes te proeven. Een Pale Ale, IPA, witbier, fruitbier, een tripel of een herfstbokbier, wat moet u nu toch kiezen? Keuzestress is helemaal niet nodig want u kunt gewoon om een sample van een biertje vragen of aan de ober vragen welk biertje het beste bij uw gerecht past.

Benieuwd naar ons craft bier?

Als u meer te weten wilt komen over speciaalbieren of gewoon steeds weer andere biertjes wilt proeven, bent u van harte welkom bij Gastropub Helst. Wij zijn gevestigd in de Amsterdamse buurt De Pijp om precies te zijn aan de Eerste van de Helststraat. Wij zijn bekend om onze passie voor bier. De bieren komen van over de hele wereld uit kleine brouwerijen waardoor wij steeds weer een uniek en wisselend aanbod hebben. Met 30 bieren op de tap en meer dan 250 op de fles is er voor iedereen wat wils. Een beertail, een Kopstoot of toch liever glutenvrij of non-alcoholisch? Ook craft soda's staan op de kaart. Is uw favoriet even niet meer voorradig? Op de live schermen kunt u zien welk alternatief hiervoor in de plaats komt. Als u niet kunt kiezen, kunt u altijd advies vragen aan onze bierexperts. Een bierproeverij of het proeven van samples bieden ook uitkomst. Wilt u weten welk biertje er bij uw gerecht past? Ook daar hebben onze specialisten een antwoord op. U kunt ons actuele aanbod bekijken op onze Untappd-lijst. Wilt u reserveren om te komen proeven? Dat kan via 020-2374714 of door een mailtje te sturen naar info@helst.nl.

Bron:https://www.missethoreca.nl/cafe/nieuws/2018/08/bieronderzoek-markt-voor-speciaalbier-en-alcoholvrije-bieren-groeit-101308202
https://www.telegraaf.nl/financieel/2427876/blond-achterhaalt-witbier-als-populairste-speciaalbier

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief