Afbeelding
Advertentie

Muscle Power – De groei van een sportbedrijf

Bedrijven

Muscle Power is een groothandel in krachtsport met een breed aanbod in sportartikelen en fitness-gerelateerde producten. Wij zijn verkoper van meerdere topmerken in de sportbranche en hebben ook ons eigen merk opgebouwd. Die zou u wellicht kunnen kennen van onze dumbbells. Ook zijn wij specialisten in CrossFit en CrossFit Kids. In dit artikel zult u lezen hoe wij zijn begonnen en zijn gekomen waar we nu zijn.

Het begin
In 2006 namen wij een jong en klein bedrijfje, genaamd Muscle Power over. Wij vestigde ons in Zevenaar met een magazijn van 200 vierkante meter en werkten nog vanuit huis. Muscle Power was nog lang niet zo'n gevestigde naam als nu en webshops stonden nog een beetje in de kinderschoenen. We experimenteerden met verschillende productlijnen en breidden uiteindelijk qua verkoop uit in wat er goed liep. Zo hebben wij uiteindelijk een redelijk aanbod in dumbbells opgebouwd. Ook probeerde wij in te spelen op groeiende trends. Op die manier begonnen wij met CrossFit producten, kettlebells, etc. Zo zijn wij dus al relatief vroeg daarmee begonnen en werden wij voor echte liefhebbers de vaste go-to place. Stap voor stap is het zo gelukt om te groeien.

Groei
Inmiddels zijn wij al ruim 6 jaar in Doesburg gevestigd met een magazijn van 1800 vierkante meter. Wij werken samen met leveranciers uit Amerika, Nederland en nog meer landen om een goede productkwaliteit te garanderen. We hebben nu een redelijke naam opgebouwd in de sportwereld in Nederland en staan bekend als een van de early adopters van CrossFit en kettlebells. We hebben een grote klantenlijst waar o.a. bekende en professionele namen op staan, en hebben een breed assortiment voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Ook hebben wij een netwerk van wederverkopers opgebouwd dat een deel van ons assortiment mag verkopen.

De toekomst
Wij zijn erg enthousiast voor de komende periode en jaren. Onze website zal spoedig met een compleet nieuw design worden geüpdatet en dan zullen we ook een nieuw topmerk onthullen dat wij gaan verkopen. U kunt altijd goed op de hoogte blijven van dit soort ontwikkelingen van Muscle Power door ons te volgen op Instagram & Facebook. Ook hebben wij een blog op onze website, en het is sowieso aan te raden om die te volgen. Eens in de zoveel tijd delen wij namelijk interessante tips en instructies. Zo kunt u erachter komen hoe u bepaalde Muscle Power producten het beste kunt gebruiken en bijvoorbeeld fit kan blijven.

Uit de krant