Het voormalige kantoorgebouw.
Het voormalige kantoorgebouw. Foto: Historische Kring Diemen

Bouwplannen A. Krijtsstraat al lang onderwerp van discussie

Buurt / wijk

DIEMEN - De plannen voor nieuwbouw in de Arent Krijtsstraat houden de gemoederen al meer dan tien jaar bezig. Door de jaren heen zijn er diverse plannen gepresenteerd

Gevoetbald

Jan Sikking, de fractievoorzitter van Leefbaar Diemen, vertelde onlangs in het DiemerNieuws dat hij als jongen nog heeft gevoetbald op de plek in de Arent Krijtsstraat waar nu een appartementencomplex moet komen.

AVVL

Mensen die al iets langer in Diemen wonen, weten dat er in het verleden een kantoorgebouw stond waarin de AVVL en later Yarden waren gevestigd. Veel mensen die langs het gebouw kwamen wierpen een blik op de tijd- en temperatuurklok die op het dak van het gebouw stond.

Historische Kring Diemen

Taco ten Dam van de Historische Kring Diemen is in de archieven gedoken en geeft informatie over de geschiedenis van die inmiddels veelbesproken plek. "De eerste paal voor de bouw van het kantoorgebouw van de AVVL werd in 1975 geslagen. Het gebouw Arent Krijtsstraat 1 werd in juni 1976 betrokken door 56 personeelsleden. De tweede en derde verdieping waren - rekening houdend met de groei van het bedrijf - tijdelijk verhuurd door de AVVL." In 2007 werd er een plan gepresenteerd voor een hotel op die plek in de Arent Krijtsstraat. In het toen leegstaande kantoorgebouw organiseerden Steven Dijk en Joke Bouma een kunstexpositie. Makelaar Jan de Jager presenteerde tijdens die expositie de plannen voor de bouw van een hotel. Een aantal buurtbewoners toonde zich tegenstander van een hotel op die plek. Het hotel kwam er niet, mede door de financiële crisis die in 2008 uitbrak.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant