Gideon Swaab, voorzitter van HC Diemen.
Gideon Swaab, voorzitter van HC Diemen. Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Hockeyclub wil duidelijkheid over accommodatie

Sport

DIEMEN - Het bestuur van Hockey Club Diemen heeft de fracties in de gemeenteraad een brief geschreven waarin zij haar zorgen uitspreekt over een accommodatie voor de vereniging.

In het voorjaar van 2017 startte een groep hockeyliefhebbers met de oprichting van een hockeyvereniging in Diemen. "Dit heeft uiteindelijk geleid tot een burgerinitiatief dat door ons is ingediend in de gemeenteraad. De gehele gemeenteraad was een groot voorstander van het burgerinitiatief. Hieruit hebben wij als vereniging de conclusie getrokken dat de gemeente Diemen bereid is HC Diemen binnen de gemeente Diemen te faciliteren", aldus het bestuur.

Het zag er lange tijd naar uit dat HC Diemen een accommodatie zou krijgen op Sportpark De Diemen. Er zou dan een nieuwe locatie voor een accommodatie van TIW-Survivors worden gezocht: op Spoorzicht of in Amsterdam. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bleek echter dat het vinden van een nieuw locatie een lastige opgave is, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen. Bovendien wil een aantal politieke partijen een zo'n groot mogelijk deel van Spoorzicht groen houden. Het bestuur van HC Diemen wil op korte termijn weten waar zij aan toe is. De vereniging heeft 150 leden, van wie 50 procent in Diemen woont; er staan 25 kinderen op de wachtlijst.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant