Afbeelding
Foto: Group A

Renovatie metrostation Diemen-Zuid start op 12 maart

Buurt / wijk

DIEMEN - De afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam start op maandag 12 maart met de renovatie van metrostation Diemen-Zuid. De werkzaamheden duren tot en met november.

De metro blijft tijdens de werkzaamheden rijden volgens de dienstregeling en er is tijdens de werkzaamheden altijd één in- en uitgang open en één in- en uitgang gesloten.

Roerdomppad

Op maandag 12 maart wordt gestart met de renovatie van de toegang aan het Roerdomppad (kant Holland Park) en is deze toegang naar het metrostation gesloten. Er wordt hier tot en met juli gewerkt. Omlopen naar de open toegang kan via de Diemerdreef of Dalsteindreef. Dit staat ook ter plekke aangegeven. In augustus gaat de toegang Scholeksterpad (kant van Campus Diemen Zuid) dicht. Tijdens de renovatie blijft het perron bereikbaar via de toegang die open is.

Informatie

Op maandag 5 maart 2018 staat personeel van de dienst Metro en Tram van de gemeente Amsterdam tussen 16.00 en18.00 uur bij de toegang of op het perron van metrostation Diemen-Zuid. Zij geven reizigers dan informatie over de werkzaamheden.

In maart 2016 is de gemeente Amsterdam gestart met de renovatie van 16 metrostations langs de Oostlijn. Na 40 jaar zijn de stations toe aan een grote onderhoudsbeurt.

Meer informatie: www.gvb.nl/oostlijn.

Uit de krant