Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Vijf van de negen partijen zijn duidelijk over wethouderskandidaat

Politiek

DIEMEN - Tijdens het verkiezingsdebat dat woensdagavond in Huis van de Buurt 't Kruidvat werd gehouden hebben vijf van de negen partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen deelnemen aangegeven wie hun wethouderskandidaat is.

Wethouder en lijsttrekker Jeroen Klaasse is wethouderskandidaat van D66. Wethouder en lijsttrekker Lex Scholten is wethouderskandidaat van de PvdA.

Brigitte Wielage is wethouderskandidaat van de VVD. Zij is lijsttrekker van de liberalen en fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad.

Het Amsterdamse raadslid Jorrit Nuijens is wethouderskandidaat van GroenLinks. Hij heeft aangegeven dat indien hij wethouder wordt hij zo snel mogelijk naar Diemen zal verhuizen. 

Peter Prins is wethouderskandidaat van de Ouderenpartij Diemen. Hij is lijsttrekker en fractievoorzitter van die partij.

Leefbaar Diemen, de Partij van de Ouderen en Ons Diemen wilden woensdagavond nog geen naam van een wethouderskandidaat noemen.

Het CDA, dat woensdag niet bij het verkiezingsdebat aanwezig was, heeft ook nog niet aangegeven wie de wethouderskandidaat is.

Uit de krant