Archieffoto: Open podium in Theater de Omval, 2017.
Archieffoto: Open podium in Theater de Omval, 2017. Foto: Trudy Kroese

College presenteert Cultuurnota 2018-2022

Politiek

DIEMEN - Acht ambities voor de culturele voorzieningen in Diemen de komende jaren zijn te vinden in de Cultuurnota 2018-2022 van het college van burgemeester en wethouders. 

De gemeenteraad bespreekt de nota in februari. 

Initiatieven
De acht ambities gaan onder meer over het vergroten van het cultuurbereik, stimuleren van de samenwerking tussen verschillende partijen en het stimuleren van initiatieven. Het initiatief moet daarbij zoveel mogelijk bij de culturele sector en de samenleving blijven. De gemeente kan initiatieven faciliteren en subsidiëren, vindt het college van B en W.

Voor alle inwoners
Wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur: "Er is in Diemen geen vastgesteld beleidskader op het gebied van kunst en cultuur, terwijl er toch sprake is van een breed en aantrekkelijk aanbod van culturele voorzieningen. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de samenleving: het zorgt voor verbinding en ontmoeting en het biedt kansen voor ontwikkeling van mensen. Met deze cultuurnota zetten we daarom in op een beleid dat het voor alle inwoners van Diemen mogelijk en aantrekkelijk maakt om deel te nemen aan activiteiten, lid te worden van een vereniging of een voorstelling of instelling te bezoeken. Om dat te bereiken is een goede samenwerking met (culturele) verenigingen en instellingen van belang."

Input
Voor het samenstellen van de Cultuurnota is gebruik gemaakt van de Cultuurmonitor 2017, een onderzoek onder Diemenaren vanaf 18 jaar. Ook werd in bijeenkomsten met culturele instellingen en verenigingen gesproken over aandachts- en verbeterpunten en leverde de Jongerenraad input voor de nota.

 

Uit de krant