Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan brand Rode Kruislaan

Politie

Diemen - In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 17 oktober aandacht besteed aan de brand die in de nacht van 18 op 19 juli heeft plaatsgevonden in een studentenflat in aan de Rode Kruislaan in Diemen. Bij de brand kwam een 27-jarige man om het leven en raakten vier mensen gewond.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de brand is aangestoken. Op 20 juli is een 24-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij zit nog vast. De recherche gaat er vanuit dat de man niet alleen gehandeld heeft. In de uitzending van Opsporing Verzocht worden camerabeelden getoond waarop twee verdachten te zien zijn. De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

Het rechercheteam wil dringend in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest of die meer weten over de achtergrond van de brandstichting. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Informatie kan anoniem worden doorgegeven via 0800-7000. Op www.meldmisdaadanoniem.nl kan ook een anoniem tipformulier worden ingevuld.

Uit de krant