DiemerNieuws -
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Waar vindt Diemen plek voor hockey?

DIEMEN Het leek zo'n handige, snelle oplossing: de honkballers van TIW-Survivors verhuizen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam en zo is er in één klap ruimte voor twee hockeyvelden voor de nieuwe vereniging HC Diemen en een vierde veld voor SV Diemen. Maar het college wil nu toch meerdere scenario's onderzoeken.

Na een, volgens wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken, aanvankelijk niet onwelwillende houding van het bestuur van TIW-Survivors over het plan, bleek er tijdens een ledenvergadering bij de club geen draagkracht te zijn voor een verhuizing buiten Diemen. Iedereen, inclusief Klaasse, leek verrast door het nieuws dat TIW-Survivors niets voelt voor een verhuizing naar Amsterdam. "Wij hoeven niet weg, we zitten goed, maar als een verhuizing goed is voor de gemeente, willen we best meewerken. Maar wel binnen Diemen", vertelde bestuurslid Wytze Veenstra de gemeenteraad vorige week. Op de publieke tribune was een grote aanhang van TIW-Survivors te vinden.

3


Geintje?

DIEMEN Was het een 'leuk' geintje? Of moedwil? Hoe dan ook, de bouwers van de blokhut van Scouting Diemen in het Diemerbos zaten maandag met de handen in het haar toen zij een van de stammen misten.

De blokhut wordt opgebouwd uit boomstammen, die stuk voor stuk op maat gemaakt zijn. Als een soort enorme 3D-puzzel wordt de blokhut in elkaar gezet; iedere stam is genummerd en past alleen op de plek waar hij moet komen. Een nieuwe stam laten maken is erg lastig.

Het stuk stam van 1.30 meter lang en 50 kilo zwaar was ineens verdwenen. Een van de bouwers ging dinsdag toch nog eens zoeken en vond de boomstam achter in het bos. De opluchting was groot.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten
 

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>