Er komt een nieuw plan en dit pand is uiterlijk 20 december verdwenen.
Er komt een nieuw plan en dit pand is uiterlijk 20 december verdwenen.

Plan A. Krijtsstraat wordt aangepast

Politiek

DIEMEN - Het plan voor een elf verdiepingen tellend flatgebouw op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg lijkt van de baan.

Na de enorme tegenstand tegen het plan is het college van B en W met projectontwikkelaar AM overeengekomen dat er een nieuw plan wordt gemaakt dat 'significant' lager wordt.

Verzet
Vooral de hoogte van het nieuwbouwplan stuit op enorm verzet. Twee weken geleden bleek in de informatieve gemeenteraadsvergadering over het onderwerp al dat de gemeenteraad zeer verdeeld is over het plan. Aanstaande donderdag zou er besloten moeten worden of de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft, en het zou maar zeer de vraag zijn of een meerderheid van de raad daar voor zou stemmen.

Lager
In een gesprek met projectontwikkelaar AM heeft verantwoordelijk wethouder Lex Scholten de mogelijkheden verkend om het plan aan te passen en een lager gebouw te bouwen. AM heeft daarop eind vorige week aangegeven dat het mogelijk is om een 'significante verlaging van het ontwerp' te realiseren.

Sloop
Ook over de sloop van het pand dat er nu nog staat is gesproken met AM. Zij zeggen toe dat, mits er geen asbest meer wordt gevonden op plekken waar dat niet bekend was, de sloop uiterlijk 20 december klaar moet zijn.

Nieuw plan
De gemeente informeert omwonenden en de indieners van een zienswijze per brief hierover. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad donderdag niet te stemmen over de verklaring van geen bedenkingen voor het oorspronkelijke plan. Een nieuw plan zou op korte termijn gemaakt kunnen worden en daar kan dan over gestemd worden.

Lees meer in het DiemerNieuws van 28 september.

Uit de krant