In het huisje op de kramenmarkt werd zaterdag druk gepitcht.
In het huisje op de kramenmarkt werd zaterdag druk gepitcht.

Welk initiatief krijgt een cheque?

Buurt / wijk

DIEMEN - Vijf Diemense initiatieven maken kans op € 500,- van de Rabobank. Tot maandag kan iedereen een stem uitbrengen via Facebook en het idee met de meeste stemmen krijgt een cheque.

Zaterdag werd in het huisje van de bank op de kramenmarkt op het Diemerplein druk gepitcht. Tal van Diemenaren gingen het huisje in om voor een initiatief te pleiten. Het leverde veel nominaties op.

Nominaties
Uit alle nominaties heeft de bank vijf initiatieven geselecteerd. Sommige daarvan zijn door meerdere mensen genomineerd. Genomineerd zijn: het Loswalfestival, mooie aankleding voor Dreamnight at the Pool van het Agobad, de aanschaf van muziekstukken voor de Diemer Harmonie, nieuwe projecten voor Serve the City Diemen en een nieuw slagwerkinstrument voor de Muziekschool Diemen.

Stemmen
Wie de cheque wint wordt bepaald door de stemmen deze week. Van ieder initiatief staat een video met een pleidooi op de Facebook eventpagina 'Buurtfondsactie Diemer Festijn'. Tot maandag 18 september 12:00 uur kan daar gestemd worden. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt de donatie van € 500,- uit het Buurtfonds van de Rabobank.

Uit de krant