Afbeelding

Omleiding bus 44 tijdens Diemer Festijn

Buurt / wijk

DIEMEN Bus 44 krijgt tijdens het Diemer Festijn een aangepaste route in het centrum van Diemen. De omleiding geldt van maandag 4 september 07.00 tot maandag 11 september 14.00 uur.

Bus 44 richting Diemen-Noord rijdt vanaf de Prinses Beatrixlaan via het Wilhelminaplantsoen, Arent Krijtsstraat, Tobias Asserlaan en Martin Luther Kinglaan naar de Ouddiemerlaan en daarna de eigen route. Bus 44 richting Station Bijlmer ArenA rijdt vanaf de Ouddiemerlaan via de Martin Luther Kinglaan, Tobias Asserlaan, Arent Krijtsstraat en Wilhelminaplantsoen naar de Burgemeester Bickerstraat en daarna de eigen route.

Nachtbus 757 rijdt vanaf de Ouddiemerlaan via de Martin Luther Kinglaan, Tobias Asserlaan, Arent Krijtsstraat en Wilhelminaplantsoen naar de Burgemeester Bickerstraat en vervolgens de eigen route richting Amsterdam-Zuidoost. Op zaterdag 9 september rijdt lijn 9 vanaf 23.00 uur tot het keerspoor op de Middenweg. De tram rijdt niet door naar Diemen in verband met het vuurwerk.

Passagiers met bestemming Diemen-Zuid kunnen gebruik maken van de tijdelijke halte in de Burgemeester Bickerstraat. Op de halte op het Wilhelminaplantsoen voor de apotheek stoppen bussen met bestemming Diemen-Noord.

Het Diemer Festijn duurt van dinsdag 5 september tot en met zaterdag 9 september. De omleiding van bus 44 en nachtbus 757 duurt echter langer omdat maandag de opbouw van de feesttent op de Ouddiemerlaan begint. Zondag en maandag wordt de feesttent weer afgebroken en wordt de Ouddiemerlaan weer gereedgemaakt voor gebruik van het verkeer.

 

 

 

 

Uit de krant