Afbeelding
Foto: VVD

Oud VVD-leider Nijpels spreekt in Diemen

Politiek

DIEMEN - De VVD in Diemen ontvangt op dinsdag 29 augustus voormalig VVD-leider Ed Nijpels tijdens de eerste editie van het VVD-café.

De bijeenkomst wordt gehouden in Jacob's Kitchen aan de Dalsteindreef 3008 op Campus Diemen Zuid en begint om 20.00 uur. Het VVD-café is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig. De VVD Diemen betaalt graag het eerste drankje.

Tijdens het VVD-café wordt op interactieve en informele manier gesproken over het campagnesucces van Nijpels in 1982, toen hij bij de verkiezingen 10 zetels won en in totaal 36 zetels haalde. Daarnaast wordt gesproken over duurzaamheid - een topprioriteit van de VVD'er - en over de visie van de VVD-prominent op de kabinetsformatie.

Nijpels begon zijn politieke carrière als voorzitter van VVD-jongerenorganisatie JOVD en werd in 1977 Tweede Kamerlid. In 1982 werd hij partijleider als opvolger van Hans Wiegel, wat hij vier jaar zou blijven. Daarna was hij onder meer minister in het kabinet Lubbers II, burgemeester in Breda en Commissaris van de Koningin in Friesland.

Uit de krant