Aan de zuidkant van de wijk zijn er meer speelmogelijkheden, vinden de bewoners van de noordzijde.
Aan de zuidkant van de wijk zijn er meer speelmogelijkheden, vinden de bewoners van de noordzijde. Foto: Trudy Kroese

Drie nieuwe schommels in Plantage De Sniep

Buurt / wijk

DIEMEN - De gemeente gaat drie nieuwe schommels plaatsen bij de speelplekken aan de noordkant van nieuwbouwwijk Plantage De Sniep.

Dit is de uitkomst van overleg dat enkele bewoners van die wijk onlangs hebben gevoerd met wethouder Lex Scholten.

Zij overhandigden hem 150 handtekeningen van bewoners die hun initiatief ondersteunen. De bewoners wezen er enige tijd geleden op dat het aantal plekken waar kinderen kunnen spelen in dat deel van de wijk sterkt afsteekt bij het aantal speelmogelijkheden in het nieuwe deel van de wijk, de zuidkant van Plantage De Sniep.

Veel kinderen
Aan de noordkant woont een groot aantal kinderen. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen als nieuwe woningen worden opgeleverd. Veel ouders laten hun kinderen niet in het nieuwe deel van de wijk spelen, omdat zij de oversteekplaats op de Muiderstraatweg niet veilig vinden. De kinderen laten spelen op de velden van SV Diemen is voor veel ouders ook geen optie, omdat zij dan geen zicht hebben op hun kinderen.

Blij
De bewoners kregen onlangs bericht van de gemeente dat er drie nieuwe schommels worden geplaatst. "Wij zijn daar blij mee. Wij willen wel met de gemeente in gesprek blijven om te kijken hoe de speelmogelijkheden in onze wijk in de toekomst verder verbeterd kunnen worden", aldus een van de bewoners.

Uit de krant