De flats aan de Rode Kruislaan.
De flats aan de Rode Kruislaan. Foto: Trudy Kroese

Bewoners werken aan verbeteren woonomgeving

Buurt / wijk

DIEMEN - Sinds begin van dit jaar waait er een frisse wind door en rond de flats aan de Rode Kruislaan. Door het project Community Building hebben meer bewoners elkaar leren kennen, zijn de contacten verbeterd, is de sfeer en leefbaarheid verbeterd en worden er activiteiten georganiseerd.

Het project is een initiatief van de gemeente Diemen en verhuurder Woonstichting Rochdale. Zij namen contact op met Irma Vroegop en Birgit Oelkers van Plan en Aanpak. Irma en Birgit hebben veel ervaring met community building. Zij begeleiden de bewoners, die zelf veel initiatief tonen. Het betreft overigens niet de studentenflats.

Een van die bewoners is Anja Stakenburg. Zij woont 31 jaar in een flat op de Rode Kruislaan en is ook actief bij de Huurdersvereniging Diemen. Anja: "Wij zijn in januari van dit jaar gestart. Er is een grote groep bewoners actief: Nellie, Ina, Chantall, Patricia, Mirja, Imran, Sharda, Fatima, Peter, Mohammad, Wafae en Jesse."

Leren kennen
Veel bewoners hebben elkaar door de activiteiten leren kennen, vertelt Anja. "Dit heeft een positief effect op de sfeer, de leefbaarheid en de saamhorigheid. Als je elkaar kent, houd je eerder rekening met elkaar en kun je anderen makkelijker op iets aanspreken. Een van de bewoners zei het heel mooi: 'Ik ken de buren in de flat al jaren, maar nu zie ik ze echt'."

Lees verder in het DiemerNieuws

Uit de krant