Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Smakelijk Diemen en jazzfestival op het Diemerplein

Cultureel

DIEMEN - Op het Diemerplein vindt vandaag de tweede dag plaats van het culinair festival Smakelijk Diemen. Het duurt van 12.00 tot 21.00 uur. Ook wordt vandaag het jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden. 

Burgemeester Erik Boog zal het jazzfestival om 12.15 uur openen. Om 12.30 uur speelt de Diemer Harmonie stukken van Duke Ellington die speciaal zijn gearrangeerd voor een harmonieorkest.

Het Diemense dweilorkest De Neuteblazers speelt vanaf 13.00 uur muziek van een straatorkest in New Orleans-stijl. Om 13.45 uur speelt het Diemense jazzorkest MDM verrassend bewerkingen van stukken van Duke Ellington met zang van Clover Jean. Sherpa Steps treedt vanaf 14.30 uur op. Het kwintet speelt wereldmuziek, een nieuw programma in de stijl van Duke Ellington.

Om 15.30 uur treedt Toos Internationaal Straatorkest op met medewerking van een speciale gast. Jazzorkest MDM keert om 16.30 uur terug op het podium en speelt dan composities van Charles Mingus, Thelonious Monk en Eric Dolphy. Om 17.10 uur is de uitreiking van de Festivalprijs Duke op het Diemerplein. Om 17.15 uur start het optreden van het Ramon Valle Trio met als speciale gast rapper MC Complex.

Het programma wordt afgesloten met een optreden van AG Quintet. Diarmund Lally en studenten van het Conservatorium Amsterdam spelen eigen arrangementen van Duke Ellington en tijdgenoten. Enkele leden van AG Quintet wonen in Diemen. In winkelcentrum Diemerplein speelt vanaf 13.00 uur het jazzkwartet van saxofonist Ad Oud.

Uit de krant