Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

'Bouw van tweede sporthal is noodzakelijk'

Politiek

DIEMEN - De gemeente heeft de intentie om in Diemen een tweede sporthal te bouwen. Dit is een van de uitkomsten van de Notitie Buitensporten.

Diemen beschikt over één sporthal: Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan. In Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is weliswaar een sportzaal, maar die voldoet wat betreft afmetingen niet aan de normen die voor een sporthal gelden.

Er is in Diemen een tekort aan accommodaties voor de binnensporten. De blaashal die jaarlijks vanaf de herfst tot in de lente op een van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg wordt geplaatst is een uitkomst. Diemense verenigingen werken er trainingen en wedstrijden af. Ook wordt de blaashal verhuurd aan verenigingen van buiten Diemen. De blaashal is niet nieuw meer en heeft ook beperkingen. Sommige verenigingen mogen er van hun sportbond geen competitiewedstrijden in spelen en het beoefenen van een sport als badminton is niet mogelijk omdat de shuttle vaak wegwaait.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken: "Het college van B en W wil graag dat er een tweede sporthal in Diemen komt. De gemeente groeit de komende jaren enorm en daardoor is een tweede sporthal noodzakelijk. Wij gaan in de nabije toekomst op zoek naar een geschikte locatie."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant