Afbeelding
Foto: Eric Willemsen

Cursus Politiek Actief voor inwoners van Diemen

Politiek

DIEMEN - De gemeente biedt een gratis cursus Politiek Actief aan.

Deelnemers leren meer over de gemeente, debatteren en efficiënt invloed uitoefenen op de lokale politiek. Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente, dus dit is een ideale manier om te leren hoe de lokale politiek hiermee omgaat.

De cursus Politiek Actief gaat op 16 mei 2017 van start en bestaat uit vier avondbijeenkomsten met elk een eigen thema. Tijdens de vier avonden vergroten de deelnemers hun kennis over de politiek in het algemeen, leren meer over de gemeentelijke politiek en leren vaardigheden zoals debatteren. Gastdocenten van Prodemos geven presentaties en alle avonden starten om 20.00 uur.

Invloed
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Het programma ziet er als volgt uit: 16 mei: Introductie, kennismaking en algemene staatsinrichting, 23 mei: Hoe werkt de gemeente?, 30 mei: Debatteren en 8 juni: Bijwonen van raadsvergadering.

Aanmelden kan tot en met dinsdag 2 mei 2017 bij Hans Nubé, raadsgriffier van Diemen via raadsgriffier@diemen.nl. Ook voor vragen over de cursus kunnen mensen terecht bij de raadsgriffier. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Uit de krant