Foto:

Op de plek waar het ei is uitgekomen, Diemo de Eend met prijswinnares Claudine Gimbergh-Heijmann en citymarketeer Rutger van Stappershoef.
Foto: Op de plek waar het ei is uitgekomen, Diemo de Eend met prijswinnares Claudine Gimbergh-Heijmann en citymarketeer Rutger van Stappershoef.

Diemo de Eend is geboren

Algemeen

DIEMEN - Het mysterieuze ei in het Nelson Mandelapark is uitgekomen. Een heel bijzondere eend is geboren. Hij heet Diemo de Eend en zal door het leven gaan als de mascotte van Daarom Diemen.

Na de ontdekking van het grote, opvallende ei werd op de Facebookpagina van Daarom Diemen een prijsvraag uitgeschreven. Inwoners werd gevraagd het ei op te sporen, een 'selfie' met het ei op de achtergrond te maken, en aan te geven wat er uit het ei zou komen. Onder de juiste inzendingen werd een Daarom Diemen Verrassingspakket verloot. Bijna 2.000 mensen klikten op de prijsvraag, en over wat het zou kunnen zijn werd flink gespeculeerd. Zo kwamen ook een paashaas, een 1 aprilgrap, een nieuwe bondscoach, dino's en een struisvogel voorbij. Uiteindelijk is Claudine Gimbergh-Heijmann uit Diemen de gelukkige winnares geworden. Zij vervulde de opdracht goed en gaf ook het juiste antwoord.

Om kennis te maken met zijn dorpsgenoten in Diemen gaat Diemo de Eend vanaf volgende week eerst langs de kinderen op alle basisscholen in Diemen. En dan zal hij meteen ook een educatieve verrassing uitdelen. Op woensdag 19 april zal Diemo aanwezig zijn bij de uitreiking van de zwemdiploma's in het Sportcentrum Wethouder F.B Duran.

Uit de krant