Afbeelding

Burgemeester Boog wil 'een golf van optimisme'

Politiek

DIEMEN - "Wie van u heeft goede voornemens voor 2017?", vroeg burgemeester Erik Boog gisteren aan het begin van zijn nieuwjaarsspeech op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in De Omval. Veel handen gingen omhoog op de als altijd drukbezochte bijeenkomst om op het nieuwe jaar te proosten.

Zelf heeft Boog ook een voornemen: meehelpen aan een golf van optimisme. In Nederland. En in Diemen. Hij hoopt dat velen hem daarin zullen volgen. "Als je naar Diemen kijkt is er voor optimisme ook alle reden: het gaat goed met Diemen." Hij noemde daarbij onder meer de verbeterde financiën, de kansen die de groei van Diemen biedt voor voorzieningen als een nieuwe brede school en sport bijvoorbeeld.

Boog benoemde ook wensen en ambities voor de toekomst, zoals meer sociale woningbouw, het koesteren van de omliggende natuur en de groene ruimte in de wijken zelf, een hockeyvereniging en een middelbare school.

De burgemeester kondigde ook een nieuw, verbindend evenement in Diemen in 2017 aan: "lk neem het initiatief om op Bevrijdingsdag, op 5 mei, de dag dat we vrijheid vieren, de eerste gezamenlijke vrijheidsmaaltijd in Diemen te organiseren op het Diemerplein. Iedereen is van harte welkom. Komt u ook?"

Meer over de nieuwjaarsreceptie in het DiemerNieuws van 19 januari.

Uit de krant