Afbeelding

Boog: 'Strenger handhaven op overlast vuurwerk'

Politiek

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog roept alle inwoners van Diemen op om verantwoordelijk om te gaan met vuurwerk en de regels te respecteren. Tegen mensen die de regels overtreden wordt strenger opgetreden dan in voorgaande jaren.

Het is toegestaan om vuurwerk af te steken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Boog: "De gemeente Diemen gaat strenger handhaven op vuurwerkoverlast. Wees dus gewaarschuwd. Jongeren tussen 12 en 18 jaar die vuurwerk afsteken voor 31 december 18.00 uur verwijzen wij in principe door naar bureau HALT. Verder worden er boetes uitgedeeld voor het afsteken van niet-particulier vuurwerk en vuurwerk buiten de toegestane tijden. Dit zijn boetes vanaf 100 euro. Het afsteken van illegaal vuurwerk is een misdrijf, dus dat kan zelfs strafrechtelijk vervolgd worden. Ook kent Diemen vuurwerkvrije zones, bijvoorbeeld bij verzorgingshuizen en bij de kinderboerderij. Daar mag nooit vuurwerk worden afgestoken. Laten we er samen gezellige en veilige feestdagen van maken."

Opruimen
De gemeente verzoekt inwoners om het afval van vuurwerk op te ruimen of in ieder geval te verzamelen en op een plaats langs de straat te leggen waar personeel van de afdeling Wijkbeheer makkelijk bij kan. Vorig jaar hadden velen aan het verzoek van de gemeente gehoor gegeven en lagen er op diverse plaatsen in Diemen stapels vuurwerkafval.

Uit de krant