Afbeelding

Burgemeester wil uitbreiding sluitingsbeleid

Politiek

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft sinds vorig jaar november elf panden in Diemen (tijdelijk) gesloten vanwege illegale hennepteelt of de aanwezigheid van harddrugs. In één pand werden ook vuurwapens aangetroffen. Het betrof zes woningen, vier bedrijfspanden en een caravan.

Op basis van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid panden tijdelijk te sluiten wanneer daar veel drugs aangetroffen worden. Burgemeester Boog heeft vorig jaar besloten deze wet in Diemen actief toe te passen.

Gemeente en politie werken volgens de burgemeester goed samen om dit aangescherpte beleid uit te voeren. Maar de burgemeester wil verder gaan en het actief sluitingsbeleid uitbreiden. Een voorstel daartoe wordt op 15 december door de gemeenteraad besproken. Boog: "Ik heb de gemeenteraad voorgesteld om ook openbaar toegankelijke ruimtes te kunnen sluiten als er (vuur)wapens worden aangetroffen, er sprake is van illegaal gokken, er gediscrimineerd wordt of als er andere ernstige inbreuken op de openbare orde plaatsvinden of dreigen. Ik hoop dat de raad mij hierin steunt. Zo kunnen we Diemen weer wat veiliger maken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant