Afbeelding

Diemen vraagt Stadsregio route lijn 9 niet te veranderen

Politiek

DIEMEN - Een meerderheid van de Diemense gemeenteraad wil dat de route van tramlijn 9 blijft zoals die nu is: zonder overstap naar Amsterdam CS.

In het concept vervoerplan 2018, dat ingaat op het moment dat de Noord-Zuidlijn in gebruik wordt genomen, staat dat de tram van en naar Diemen vanaf dan niet langer doorrijdt naar Amsterdam CS, maar naar Sloterdijk gaat.

Vooral voor mensen op leeftijd of die slecht ter been zijn, is 'een overstap op het kleine en tochtige Alexanderplein of een wandeltocht naar de ondergrondse metro' een hindernis, menen de Partij van de Ouderen (PvdO), Leefbaar Diemen, Diemen Linksaf en CDA, de indieners van de motie die de regioraad vraagt de verandering van de route van lijn 9 niet door te zetten. Andere raadsleden vragen zich af of dit wel zo is, en of niet ook veel Diemenaren juist gebaat zouden zijn met een andere route van de tram.

Daarnaast vraagt de gemeenteraad de stadsregio en de gemeente Amsterdam om overstapplaatsen van bus/tram naar metro comfortabeler te maken.

Kai de Haan van D66 zal, als afgevaardigde van Diemen, de wensen van de meerderheid van de Diemense raad volgende week dinsdag in de regioraad overbrengen. De kans dat de wens voor lijn 9 van de Diemense gemeenteraad gehonoreerd worden, is niet erg groot, denkt hij. Maar hij gaat zijn best doen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant