Gerda Smit voor het nieuwe uitgiftepunt aan Landlust.
Gerda Smit voor het nieuwe uitgiftepunt aan Landlust.

Voedselbank kan rekenen op veel sympathie en steun

Zorg

DIEMEN - De Voedselbank Diemen bestond op 6 oktober tien jaar. Gerda Smit, voorzitter van de Stichting Voedselbank Diemen, vertelt over de stichting die in Diemen niet meer weg te denken lijkt.

Gerda Smit was in het verleden raadslid voor Leefbaar Diemen. Zij hoorde begin 2006 dat een aantal mensen uit Diemen naar de voedselbank in Amsterdam-Zuidoost ging. "Ik ben toen met wethouder René Versloot van Democraten Diemen, die inmiddels helaas overleden is, gaan praten en hij ging akkoord met de komst van een voedselbank." 

Vrijwilligers van de voedselbank houden een intakegesprek met cliënten. De financiële situatie wordt doorgenomen en vervolgens wordt besloten of de cliënt in aanmerking komt voor een voedselpakket. Zo nodig verwijzen de vrijwilligers cliënten door naar hulpverleners.

Stichting Voedselbank Diemen heeft sinds ruim een maand een nieuw uitgiftepunt aan Landlust. Cliënten kunnen elke vrijdag een voedselpakket ophalen. Voedselbank Diemen kan rekenen op de sympathie en steun van de gemeenschap.  De boodschappenacties bij Albert Heijn en Jumbo in Diemen-Zuid zijn altijd een groot succes. Ook zijn er particulieren en bedrijven die spontaan hulp aanbieden. "Holland Optical Company in Diemen laat de kinderen van twaalf tot en met achttien jaar van al onze cliënten een oogmeting doen. Als zij een bril nodig hebben, ontvangen zij die gratis. Wij waarderen dat enorm."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant