'Zeeuwse' Brazilianen in Espirito Santo. Still uit Braziliaanse Koorts.
'Zeeuwse' Brazilianen in Espirito Santo. Still uit Braziliaanse Koorts.

Benefietmiddag Rotary helpt schoolkinderen Rio

Human Interest

DIEMEN - Rotary Club Diemen organiseert op zondagmiddag 30 oktober een benefietmiddag voor een school- en sportproject in Rio de Janeiro in Brazilië in Theater De Omval.

Die middag wordt er een bijzondere film vertoond: de documentaire Braziliaanse Koorts, gemaakt door Arjan van Westen en Monique Schoutsen. Zij zullen de film die middag inleiden.

Nabeschouwing
Na de film vindt er in grand café Blauw onder het genot van een hapje en een drankje een nabeschouwing plaats van journalist/schrijver Wim A.E. Jansen.

Estrela da Favela
De opbrengst van de filmmiddag gaat naar de non-profit organisatie Estrela da Favela van de Nederlander Edwin Roodenburg en de Braziliaanse Edna Silveira,  een onderwijs- en sportproject. Het geld dat op 30 oktober wordt ingezameld gaat naar modern lesmateriaal en maaltijden voor de kinderen die te weinig te eten krijgen.

Belang
Joost Heinsius, voorzitter van Rotary Club Diemen, en Amy Koopmanschap, ex-burgemeester van Diemen en lid van Rotary Club Diemen, wijzen op het belang van het project in Brazilië. Koopmanschap geeft aan dat vergelijkbare projecten succes hebben gehad in steden als Johannesburg en Kaapstad in Zuid-Afrika. "Daar is de criminaliteit in diverse sloppenwijken enorm afgenomen."

Kaarten
Kosten van de filmmiddag, inclusief hapjes, bedragen 15 euro per persoon. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Rotary Diemen via e-mail: rotarydiemen@gmail.com.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant