Afbeelding

Wisselbaan dit weekend dicht

Algemeen

DIEMEN - De wisselbaan tussen op de A1 tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg is dit weekend afgesloten in beide richtingen. Dit is nodig vanwege de omzetting van de wisselbaan naar de nieuwe A1 door het nieuwe aquaduct. Zo meldt Rijkswaterstaat.

In hetzelfde weekend is in het knooppunt Diemen ook de verbindingsboog van de A9 uit de richting Schiphol naar de A1 richting Amsterdam afgesloten. Ook hier gaat het om een omzetting: vanaf maandag 12 september rijdt het verkeer over een nieuwe verbindingsboog. Verkeer vanaf de A9 wordt omgeleid via knooppunt Amstel en moet rekening houden met extra reistijd.

Wennen
De verwachting is dat verkeer moet wennen aan de nieuwe situatie: vanaf maandag 12 september moet verkeer op de A9 richting Amsterdam en/of IJburg bij de splitsing van de A9 naar de A1 in knooppunt Diemen rechts aanhouden om uit te voegen, in plaats van links. Rijkswaterstaat plaatst extra borden om dit duidelijk te maken voor weggebruikers. 
 
Vanaf maandag 12 september tot vrijdag 23 september 21.00 uur heeft de nieuwe wisselbaan vanuit Almere/'t Gooi richting Amsterdam tijdelijk slechts één rijstrook en één uitrit na knooppunt Diemen richting de A10. Verkeer in de ochtendspits richting Amsterdam moet rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd. 

Uit de krant