Programma Diemer Festijn

DIEMEN - Lange Frans, Peter Beense en Glennis Grace behoren tot de artiesten die optreden tijdens het Diemer Festijn. De 34e editie van het Diemer Festijn duurt van dinsdag 6 september tot en met zaterdag 10 september. Op de slotdag van het Diemer Festijn vindt ook de Gemeentedag plaats.

De kermis van het Diemer Festijn start op dinsdagmiddag 6 september om 15.30 uur. Burgemeester Erik Boog opent het Diemer Festijn op woensdagmiddag 7 september om 14.30 uur. Daarna is er een bijzondere kindermiddag met een meet & greet met Frozen. Er worden dit jaar geen ballonnen opgelaten. De kindermiddag wordt aangeboden door de Rabobank. 's Avonds zijn er optredens van Maan, Danny Froger, Robert Leroy en Glennis Grace.

Vader Abraham
Donderdagmiddag 8 september is de seniorenmiddag met Hanna & Frits en Vader Abraham. De seniorenmiddag wordt aangeboden door de Diemer Apotheek. 's Avonds zijn er optredens van Wesly Bronkhorst, Jeff van Vliet, Dré Hazes en Big, Black & Beautiful. Het programma van die avond wordt mede mogelijk gemaakt door Café 't Pandje.

Vrijdagavond 9 september zijn er optredens van Michel Bak, Lange Frans, Anita Meijer en Mike Peterson.

Zaterdag 10 september zijn er veel activiteiten: een kramenmarkt voor Diemense verenigingen, instellingen en organisaties en particulieren, een superbingo in de feesttent, een optreden van Muziekvereniging Marchingband ATM op het Diemerplein en een lampionnenoptocht die wordt aangeboden door winkeliersvereniging Diemerplein. Ook wordt op die zaterdag de Gemeentedag gehouden.

's Avonds zijn er optredens van Dries Roelvink, Quincy, Tino Martin en Peter Beense. Het Diemer Festijn wordt traditioneel afgesloten met een vuurwerk op de Venserkade.

Mandelapark
Op zaterdag 10 september is er tussen 06.00 en 16.00 uur ook een vrijmarkt voor particulieren die wordt gehouden in het Nelson Mandelapark (achter winkelcentrum Diemerplein).

Inwoners van Diemen kunnen tijdens de vrijmarkt, net als op Koningsdag het geval is, hun overbodige spullen te koop aanbieden. Het is niet de bedoeling dat commerciële partijen op de vrijmarkt spullen verkopen.

Wim Bohnenn verzorgt de presentatie in de feesttent en de leden van de Diemer Festijn Crew zorgen ervoor dat het Diemer Festijn weer een succes zal worden. Zij draaien bardiensten, verkopen munten voor consumpties, houden toezicht in de feesttent, zijn aanspreekpunt van de bezoekers en ontvangen en begeleiden de artiesten. De Diemer Festijn Crew bestaat uit tussen de 40 en 45 vrijwilligers van wie er velen al jaren meedoen.

Meer berichten