Afbeelding

Nieuwe raad van toezicht gezondheidscentra

Algemeen

DIEMEN - De Gezondheidscentra Diemen-Zuid en Diemen-Noord hebben per 1 september 2016 een nieuwe raad van toezicht. Deze bestaat uit de vier nieuwe leden: Marjan Sprecher (voorzitter), Frans Sier, Ester Rood en Miriam de Kleijn.

Marjan Sprecher is arts en ervaren bestuurder en toezichthouder in de zorg. Tot vorig jaar was zij bestuurder van de Zonnehuisgroep Amstelland.

Frans Sier is op dit moment voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Bijzondere Tandheelkunde en lid van de raad van toezicht van de stichting AOP en SWZP in Purmerend. Hij heeft veel ervaring in de zorgverzekeringswereld en als bestuurder en zelfstandig consultant in de zorgsector.

Ester Rood is jurist en als bestuurssecretaris verbonden aan het Waterlandziekenhuis. In het verleden is zij onder andere lid geweest van de Raad van Toezicht van de GAZO.

Miriam de Kleijn is huisarts en epidemioloog. Zij is vooral actief als organisatieadviseur en begeleidt eerstelijnsorganisaties bij visievorming en bij samenwerkings- en innovatievraagstukken.

De gezondheidscentra krijgen hiermee een ervaren, veelzijdige en inspirerende raad van toezicht die van grote waarde kan zijn bij de verdere ontwikkeling en continuïteit van de organisaties.

Uit de krant