Afbeelding

Huurders: behoefte aan Steunpunt Wonen

Politiek

DIEMEN - Het Huurders Platform Diemen (HPD) wil dat er in Diemen een Steunpunt Wonen komt waar huurders terechtkunnen met klachten over hun verhuurder of vragen over wonen.

"Huurders in Amsterdam kunnen bij diverse steunpunten terecht, bijvoorbeeld in Amsterdam-Oost. Huurders in Diemen worden verwezen naar mensen in De Brede HOED, maar die kunnen niet op alle vragen antwoord geven, is onze ervaring. Mensen bij een Steunpunt Wonen beschikken wel over alle kennis", aldus een woordvoerder van HPD.

2015
Huurders Platform Diemen is in 2015 opgericht. HPD vertegenwoordigt de huurders van de woningcorporaties De Key, Rochdale en Stadgenoot. "Maar er zijn in Diemen ook huurders die bij een particulier huren. Wij willen graag met deze mensen in contact komen. Zij kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar hpd@hvarcade.nl." 

Onrust
HPD stelt dat er onrust is onder huurders omdat de huren al jaren stijgen. Het platform wil antwoord op een aantal vragen, zoals hoe groot de sociale woningvoorraad is, hoeveel sociale woningen aan die voorraad zijn onttrokken, wat de plannen zijn voor de ontwikkeling van huurwoningen, hoe de aansluiting is van vrijesectorwoningen op de sociale woningvoorraad en in welke mater er sprake is van 'scheefwonen'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant