Afbeelding

Senioren krijgen hulp bij opladen OV-chipkaart

Politiek

DIEMEN - Senioren kregen maandag in het gemeentehuis hulp bij het laden van het abonnement om gratis te reizen met het openbaar vervoer op hun OV-chipkaart.

Diemense AOW-gerechtigden met een laag inkomen kunnen sinds afgelopen vrijdag gratis met de tram, bus en metro van GVB in Amsterdam en Diemen.

Proef
Al ongeveer 150 senioren hebben van dat aanbod gebruik gemaakt. De gemeente Diemen schat in dat ongeveer 300 Diemense AOW-gerechtigden recht hebben op een gratis abonnement. Het betreft in eerste instantie een proef van een jaar.

Lastig
Omdat sommige ouderen het laden van het abonnement op hun persoonlijke OV-chipkaart lastig vonden, konden zij maandagmiddag terecht bij het oplaadpunt in het gemeentehuis, waar Marianne Berkelaar van Diemenvoorelkaar klaar stond om hen daarbij te helpen. Daar bleek behoefte aan: er stond meteen al een kleine rij bij het oplaadpunt.

Hulp
Het gratis ov-abonnement aanvragen kan nog steeds bij de gemeente. Wie maandag niet in de gelegenheid was om naar het gemeentehuis te komen, maar wel wat hulp kan gebruiken bij het opladen van het abonnement, kan langs gaan bij Diemenvoorelkaar in de Brede HOED, maandag tot en met donderdag tussen 09.30 en 12.30 uur.

Uit de krant