Afbeelding

Diemen houdt bijna 3 miljoen euro over

Politiek

DIEMEN - Het economische tij zit mee en Diemen profiteert daar flink van: de gemeente houdt 2.845.000 euro over op de jaarrekening van 2015.

Het college stelt de gemeenteraad vanavond voor om dat geld voor een deel te gebruiken en verder in de algemene reserve te storten.

Gunstig
Een gunstige ontwikkeling, omdat de reservepositie van Diemen er uiteindelijk beter van wordt, vindt wethouder van financiën Lex Scholten. 

Incidentele meevallers
Het overschot is vooral te danken aan een aantal incidentele meevallers. Het positieve resultaat van 2015 zal in 2016 niet herhaald worden, verwacht Scholten.

Plannen voor volgend jaar
In de gemeenteraad wordt vanavond ook de kadernota voor 2017 behandeld, met plannen voor de begroting voor volgend jaar en de jaren daarna.  

Hondenbelasting
De raadsfracties zullen vanavond nog hun eigen ideeën neerleggen over de besteding van het geld in 2017 en daarna. Zo heeft Leefbaar Diemen (LD) al aangekondigd de hondenbelasting te willen afschaffen.  

Luisteren
Vanavond om 20.00 uur begint de raadsvergadering waarin onder meer de jaarrekening 2015 en de kadernota 2017 besproken worden. De vergadering is live te beluisteren via de knop bovenaan de website diemernieuws.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant