Afbeelding

Regenboogvlag halfstok

Politiek

DIEMEN - Voor het gemeentehuis van Diemen hangt vandaag de regenboogvlag halfstok ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Orlando in de VS afgelopen zaterdag.

Het college van B en W wil hiermee uiting geven aan haar gevoelens van medeleven voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. Bij deze aanslag op een bij homo's populaire nachtclub kwamen 49 bezoekers om het leven en vielen tientallen gewonden.

LHBT-beleid
Het college van B en W wil in Diemen actief werken aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT).  Vorige maand werd daarom in de Diemense gemeenteraad een startnotitie besproken over LHBT-beleid. "Nederland staat bekend als een tolerant land: lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) worden door een groot deel van de bevolking geaccepteerd. Maar op sommige plekken in de samenleving blijft de acceptatie achter. Zo is onder jongeren, ouderen en in orthodoxreligieuze gemeenschappen seksuele en genderdiversiteit niet altijd een vanzelfsprekendheid", schreef het college van B en W. "Het college streeft naar een tolerante samenleving waarin iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij /zij is."

De regenboogvlag bij het gemeentehuis is een symbool daarvan. Daarnaast wil verantwoordelijk wethouder Jeroen Klaasse bijvoorbeeld het eigen beleid van de gemeente onder de loep nemen en kijken naar wat voor initiatieven er al zijn voor LHBT'ers in Diemen, voorlichting op scholen en sportverenigingen en voor ouderen en initiatieven op dit gebied bij de politie en hulpverlening. In het najaar wordt het beleid vastgelegd in een korte notitie.

Uit de krant