Afbeelding

TIW-Survivors houdt zondag reünie

Algemeen

DIEMEN - Op zondag 15 mei (eerste pinksterdag) is er een reünie voor alle (oud-)leden van V.V.G.A., H.C.T.I.W, Ajax, Giants Diemen, De Geuzen, Survivors en TIW-Survivors. De bijeenkomst vindt plaats op de accommodatie van TIW-Survivors op Sportpark De Diemen en begint om 12.00 uur.

Hoewel Diemen altijd een gemeente is geweest die honkbal (en softbal) een warm hart toedraagt, zullen veel bezoekers van de reünie terugblikken op de gouden periode van het honkbal in Diemen. Tussen eind jaren 60 en het einde van de jaren 80 speelde Giants, een voorloper van TIW-Survivors, op Sportpark Spoorzicht, dat vlak achter het NS-station in het centrum van Diemen lag. Giants deelde het sportpark met SV Diemen. Er waren perioden dat de wedstrijden van Giants veel honkballiefhebbers naar het sportpark aan de Harmonielaan trokken. TIW-Survivors is de fusieclub van HC-TIW uit Amsterdam, die speelde op het 'oude' Sportpark De Diemen, en Survivors, de club die is ontstaan uit de achterblijvende leden van Giants Diemen toen die club verhuisde naar Almere.

Ajax had vroeger lange tijd een honkbalafdeling. Johan Cruijff honkbalde in zijn jeugdjaren bij Ajax. Hij had ook talent voor die sport.

Het organisatiecomité heeft een programma voor de reünie samengesteld. Om 12.00 uur start de inloop in het clubgebouw van TIW-Survivors. De officiële opening wordt om 13.00 uur verricht door burgemeester Erik Boog. Om 13.30 uur is er een fotomoment en vanaf 14.00 uur kunnen aanwezigen een balletje gooien of slaan. Nadat er om 14.30 uur opnieuw een fotomoment is geweest, kunnen bezoekers van de reünie vanaf 14.30 uur meedoen aan een softbalwedstrijd voor leden en oud-leden. Om 16.30 uur is er het derde en laatste fotomoment. Het programma tussen 17.00 en 19.00 uur staat nog niet vast. Bezoekers die hiervoor ideeën hebben kunnen die aanmelden.

De hele middag kunnen er broodjes en warme snacks genuttigd worden. Ook zijn er leuke herinnerings-T-shirts te koop.

Uit de krant