Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat

A1 tussen Diemen en Muiderberg is van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 12.00 uur afgesloten

DIEMEN - Automobilisten moeten vrijdagavond en zaterdagmorgen rekening houden met zeer ernstige hinder vanwege de algehele afsluiting van de A1 tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg. Omrijden is onvermijdelijk, waardoor sprake zal zijn van (veel) langere reistijden.

De afsluiting is noodzakelijk voor het transport van de nieuwe spoorbrug Muiderberg, die de A1 met behulp van speciale voertuigen schuin zal oversteken. 

De A1 zal van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg in beide richtingen dicht zijn. 

Automobilisten kunnen ook niet van de A6 naar de A1 richting Amsterdam en 't Gooi. Daarnaast zijn lokale wegen afgesloten. Het verkeer wordt lokaal, regionaal én landelijk omgeleid. De alternatieve routes staan aangegeven op borden en op digitale route-informatiepanelen (DRIP's). 

Automobilisten die vanuit Amsterdam richting Almere of het oosten van het land moeten, worden omgeleid via de A2, A12 en A27. In omgekeerde richting geldt hetzelfde. 

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan, rekening te houden met langere reistijden en de actuele verkeersinformatie in de gaten te halen. 

Het verwachte mooie weer kan tot extra drukte op de wegen leiden. 

De nieuwe spoorbrug Muiderberg is sinds 2014 in aanbouw. Het verrijden van de 255 meter lange, 55 meter hoog en circa 8.400 ton wegende brug is een ingewikkelde operatie. Het object bevat net zo veel staal als de Eiffeltoren. 

Meer informatie over de werkzaamheden aan de spoorbrug en de verwachte hinder is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat, Van A naar Beter en in dit document (PDF, 218,82 KB).

Meer berichten