Afbeelding

Spoedgeval: boete van 379 euro voor fout parkeren; maar gemeente betaalt

Algemeen

DIEMEN - De 'starheid' waarmee het parkeerbeleid in Diemen wordt gehandhaafd stoort veel inwoners van Diemen. Ray van Schaffelaar is een van hen. Hij kreeg een fikse parkeerboete toen hij voor een spoedbezoek aan de dokter bij De Brede HOED fout parkeerde. Goed nieuws voor Ray: de gemeente neemt deze kosten nu op zich.

Een aantal weken geleden werd Ray gebeld met de mededeling dat bij zijn 12-jarige zoon op school in Diemen een elleboog uit de kom was geschoten en dat hij met grote spoed naar de school in het centrum van Diemen moest komen. Hij bedacht zich geen moment, stapte in de auto en haalde zijn zoon op van school. Ray bracht zijn zoon, die het uitgilde van de pijn, naar de huisarts in De Brede HOED. Hij parkeerde de auto vlak voor het gebouw op een invalidenplek. Daar werd, ondanks zijn uitleg dat het een spoedgeval was, een bekeuring uitgeschreven.

Ray ontving een bekeuring van maar liefst 379 euro en besloot bezwaar aan te tekenen. Dat is inmiddels afgewezen. Maar de gemeente heeft laten weten het vervelend te vinden dat het zo gelopen is en de opgelegde boete te betalen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant