Afbeelding

Rijstrook minder op A9

Algemeen

DIEMEN - Vanaf vandaag, maandag 11 april, tot maandag 2 mei is er een rijstrook minder beschikbaar op de A9 (Gaasperdammerweg) van knooppunt Diemen tot knooppunt Holendrecht.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat er in die periode meer verkeer zal zijn op de twee overgebleven rijstroken richting Holendrecht. Als er veel drukte is kunnen weggebruikers ervoor kiezen om te rijden via de A2, A10-Oost of A1.

Uitbreiding
De afsluiting is nodig voor de uitbreiding van de A9 en is een voorbereiding op een grotere verkeersingreep die vanaf 2 mei plaatsvindt.

Nieuwe parallelbaan
Vanaf maandag 2 mei verandert de situatie op de Gaasperdammerweg van knooppunt Diemen tot knooppunt Holendrecht. Een deel van het verkeer in de richting van knooppunt Holendrecht wordt over een nieuwe parallelbaan geleid. Er is dan sprake van één rijstrook op de huidige weg en twee rijstroken op de lager gelegen parallelbaan.

Keuze
Bestemmingsverkeer voor de afritten S111, 112 en 113 zal vanaf dan vooraf een keuze moeten maken. Verkeer naar de S113 en S111 moet rechts aanhouden en via de parallelbaan rijden, terwijl verkeer voor de S112 links aanhoudt. Doorgaand verkeer richting de A2 kan kiezen uit beide opties.

Landtunnel
Een belangrijk onderdeel van de uitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg is de bouw van een drie kilometer lange landtunnel. Deze wordt in 2020 in gebruik genomen.

Uit de krant