Een jochie van nu - en de gedachten aan dat jochie van toen.
Een jochie van nu - en de gedachten aan dat jochie van toen.

Diemenaren staan stil bij overlijden Johan Cruijff

Algemeen

DIEMEN - Johan Cruijff is donderdag 24 maart op 68-jarige leeftijd in Barcelona overleden. Hoewel het bekend was dat hij ernstig ziek was, kwam zijn overlijden toch als een schok. Er werd die dag veel over de beste Ajacied aller tijden gesproken. Een aantal inwoners van Diemen staat stil bij de voormalige Nummer 14.

Johan Cruijff was meer dan een voetballer. Hij wordt door velen gezien als een Nederlands icoon. Voor veel oudere mensen was hij een jeugdidool, maar ook jongeren die geboren werden nadat JC zijn laatste wedstrijd had gespeeld, kennen hem.

Jan Eilander, zanger van de popgroep Trio Bier, publiceerde enkele jaren geleden een voetbalboek voor jongeren. Johan Cruijff was bereid gevonden om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen bij voetbalclub WVHEDW in de Watergraafsmeer. Cruijff werd belaagd door cameraploegen. Er was weer eens iets aan de hand bij Ajax en de pers wilde de mening van JC weten. Uiteraard gaf hij die graag. Geheel tegen zijn gewoonte in had hij die middag weinig tijd om handtekeningen uit te delen. Diemenaar Leo van Bochove was een van de aanwezigen. "Nadat Cruijff met de pers had gesproken liep hij langs. Hij vroeg mij of ik ook een handtekening wilde. Ik zei: Nee hoor, geef mij maar een hand. Cruijff gaf mij toen een hand. Ik vond het een mooi gebaar."

Zondagmiddag 3 april wordt voor aanvang van de wedstrijd SV Diemen-KDO een minuut stilte in acht genomen om Johan Cruijff te herdenken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant