Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor John Cuijpers

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan John Cuijpers. Cuijpers ontving de versierselen die horen bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet als bestuurder van met name de Historische Kring Diemen en de Stichting voor Samenlevingsopbouw in Diemen.

De onderscheiding werd uitgereikt bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Historische Kring Diemen. Cuijpers was daarvan de laatste 16 jaar de voorzitter, een taak die hij eerder die avond had neergelegd. Onder zijn voorzitterschap groeide de Historische Kring Diemen uit tot een bloeiende vereniging met meer dan 500 leden, die een belangrijke rol speelt in de lokale Diemense gemeenschap en actief werkt aan bescherming, vastlegging en ontsluiting van het erfgoed van Diemen.

Cuijpers vervulde ook jarenlang bestuursfuncties bij de Stichting voor Samenlevingsopbouw, de voorganger van de Stichting Welzijn Diemen (SWD). Van de SWD was hij later nog enige tijd interim-voorzitter. Ook is hij als vrijwilliger en bestuurder actief geweest bij de scouting in Beek (Limburg).

Uit de krant