Afbeelding

Met spectaculaire boog langs knooppunt Diemen

Algemeen

DIEMEN - Op zestien meter boven het Amsterdam-Rijnkanaal, boven op de nieuwe brug, wordt hard gewerkt. We zien van alles: betonmolens, takelmachines, dik ingepakte werklieden en een kruiwagen met lekke band.

Over zeven maanden rij je hier met de auto alsof het nooit anders is geweest. Met van achter het stuur zicht op de flats van Diemen-Noord in de verte.

Vrije voorbouw
Eind juni wandelden de burgemeesters van Diemen en Muiden hier naar elkaar toe en gaven elkaar de hand. De brug was toen net 'gesloten'. Van beide zijden van het kanaal is de brug naar elkaar toe gebouwd. Steeds een stukje verder, totdat de brugdelen in het midden van de 142 meter overspanning op elkaar aansluiten. 'Vrije voorbouw' heet dat. Deze brug bij Diemen is de eerste vrijevoorbouwbrug die sinds 15 jaar in Nederland is gemaakt.

Wij stonden op dezelfde plek als waar de burgemeesters elkaar een hand gaven. Op uitnodiging van Rijkswaterstaat, zodat we kunnen zien hoe het vordert met het grootste infraproject van Nederland op dit moment: de weguitbreiding Almere-Amsterdam-Schiphol. De verbreding moet de doorstroming verbeteren. 

De onlangs van pylonen voorziene Muiderbrug in de A1 blijft in gebruik voor het verkeer van en naar knooppunt Diemen en de oostelijke ringweg Amsterdam (A10). De aanpassingen van de A10 en knooppunt Diemen zijn afgerond. Met de A9 schiet het ook op.

Lees verder in het DiemerNieuws van 4 februari 2015 met meer mooie foto's van het project.

Uit de krant