Afbeelding

Faillissement taxibedrijf ETS raakt ook Diemen

Algemeen

DIEMEN - De rechtbank heeft maandag het faillissement van ETS Taxi & Zorgvervoer B.V. en ETS Taxi Services B.V. uitgesproken. ETS verzorgt in Diemen de servicetaxi: het personenvervoer voor sociale activiteiten op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Wethouder Grondel van Welzijn: "Ik kan me voorstellen dat mensen die afhankelijk zijn van deze vorm van vervoer, bezorgd zijn of hun servicetaxi wel blijft rijden. Ik vind het belangrijk dat het vervoer voor deze groep kwetsbare mensen betrouwbaar is en goed geregeld blijft. Op dit moment levert ETS zijn diensten zoals gebruikelijk. De curator zal de komende dagen meer duidelijkheid geven over de continuïteit van de dienstverlening op de langere termijn. Op grond van de mij bekende informatie ga ik er op dit moment vanuit dat het vervoer zonder onderbrekingen wordt voorgezet. Wij hebben contact met de curator en zodra er meer duidelijkheid is, volgt nadere informatie." 

Wmo
In Diemen hebben 1406 personen een pasje waarmee ze op grond van de Wmo gebruik kunnen maken van vervoer door ETS BV. Het gaat dan om sociale activiteiten zoals familiebezoek, naar de markt of naar de sportclub. In 2015 waren er 890 actieve reizigers. Het contract met ETS BV loopt op 1 augustus a.s. af. De gemeente is inmiddels bezig met het voorbereiden van een nieuwe aanbesteding.

Uit de krant