Afbeelding

Loek Stomps: 'De voorzieningen voor ouderen zijn goed in Diemen'

Algemeen

DIEMEN - In Diemen woont een aanzienlijk aantal ouderen. Zij zijn nadrukkelijk aanwezig op straat, bij verenigingen en activiteiten. Ook verrichten veel ouderen vrijwilligerswerk of doen mantelzorg. Hoe is de positie van de ouderen in Diemen?

We praten er over met Loek Stomps (70), waarnemend voorzitter en secretaris van de afdeling Diemen van de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond).

PCOB
Senioren vanaf vijftig jaar kunnen lid worden van de PCOB. Maar de bond heeft vooral veel leden vanaf 65 jaar en ouder. Diemen telt bijna 4500 inwoners van 65 jaar en ouder. Het aantal ouderen zal in de toekomst alleen maar toenemen door de vergrijzing.

Helder beeld
Loek Stomps heeft als bestuurslid van de PCOB een helder beeld van de situatie van ouderen in Diemen. Hij beoordeelt die over het algemeen als positief. "Het is prettig wonen in Diemen, ook voor ouderen. Winkelcentrum Diemerplein is het middelpunt van Diemen, mensen kunnen lekker in zaken als Drusius en Limburgia gaan zitten. De voorzieningen voor ouderen zijn goed en het is een voordeel dat Amsterdam dichtbij ligt. Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Diemen is vooral voor ouderen die nog mobiel zijn een aantrekkelijke plaats om te wonen. Voor mensen die minder mobiel of helemaal niet mobiel zijn, ligt dat toch anders."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant