De kerstommegang begint om 17.00 uur bij het gemeentehuis.
De kerstommegang begint om 17.00 uur bij het gemeentehuis.

Kerst in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Het is inmiddels een traditie in Diemen: de kerstommegang op kerstavond. Daarna en eerste kerstdag diverse kerstvieringen in De Ontmoeting en de Sint Petrus' Bandenkerk.

Kameel
Van 17.00 tot 18.00 uur ook dit jaar op kerstavond de kerstommegang voor kinderen. Start om 17.00 uur bij het gemeentehuis. Langs de route wordt op diverse locaties een deel van het kerstverhaal verteld en samen kerstliederen gezongen. De Neuteblazers zullen de tocht muzikaal begeleiden. Deelnemers kunnen zelf lampionnetjes en lichtjes meebrengen. Met de stoet lopen ook dieren mee, waaronder een kameel. Bij de Sint Petrus' Bandenkerk is een levende kerststal en worden de deelnemers aan de kerstommegang onthaald op warme chocolademelk en glühwein. Er staat ook een groene 'Wensbus'. Daarin mag ieder kind een kaartje met een wens erop stoppen, met iets wat je iemand ánders toewenst. De helft van de ingeleverde kaartjes gaat naar de Ontmoeting en de andere helft naar de St. Petrus' Banden en al die wensen worden tijdens de vieringen met Kerstmis meegenomen in de voorbeden van beide kerken. Je mag thuis zelf al een kaartje-met-wens maken, maar er zullen ook op het plein kaartjes zijn die je ter plekke kunt beschrijven. Ook worden de wensen meegenomen naar de gezamenlijke Oecumenische Viering van beide kerken op zondag 24 januari.

Kerstavond
Kerstviering in de Sint Petrus' Bandenkerk met diaken Han Hartog, aanvang 20.00 uur. Jongerenkoor Hagunnan verzorgt de muzikale omlijsting. Dit jaar wordt in de mis door de ogen van Jozef, de engelen en de herders naar het kerstverhaal gekeken en het koor zingt daar speciale liederen bij. Onbekende liedjes, maar ook de bekende kerstliedjes staan op het programma.

Om 22.00 uur begint de kerstnachtdienst in De Ontmoeting, met medewerking van het Interkerkelijk Koor Watergraafsmeer. Voorganger is ds. M.A. de Hoog.

Om 22.30 uur is de nachtmis in de Sint Petrus' Bandenkerk met medewerking van het Stanzakoor. Voorganger is pastor A.H. Tönis.

Eerste Kerstdag
In De Ontmoeting begint om 10.00 uur een speciale kerstdienst. Voorganger is ds. J.A. Verkerk.

Om 10.30 uur is er een Eucharistieviering in de Sint Petrus' Bandenkerk met medewerking van het Allegriakoor. Voorganger is pastor A.H. Tönis.

Uit de krant