Ian is zichtbaar aangeslagen.
Ian is zichtbaar aangeslagen.

Geleidehonden aangevallen door onbekende hond

Algemeen

DIEMEN - Geleidehond Ian is zondagmiddag te grazen genomen door een onbekende hond bij de ingang van het Diemerbos. Ian heeft diverse bijtwonden en is er miserabel aan toe. 

Jasper en Marion van Heeren uit Weesp, beiden blind, maakten zondag met hun geleidehonden Ian en Roby een wandeling naar het Diemerbos. 

Net over de spoorbrug bij de ingang van het Diemerbos liet het stel de honden los zodat die konden rennen en spelen. Kort daarna stopte er een auto. De bestuurder had ook twee honden bij zich.

Beschermen
Een van die honden viel Roby aan, waarop Ian ertussen sprong. Deze poging om zijn maatje te beschermen heeft de hond moeten bekopen met bijtwonden op borst, schouder, oor en meerdere poten. Ian is hieraan geopereerd. 

Met drains, hechtingen en een kap ligt hij nu thuis in zijn mand. Ook is hij behoorlijk van slag. Eigenaar Jasper hoopt dat zijn geleidehond zal herstellen en snel weer aan het werk kan. "Maar als Ian nu bang voor andere honden is, is dat zeer de vraag." 

Achtergelaten
De Weesper kan maar niet begrijpen dat het baasje van de andere hond zo is weggereden. "Aan onze stokken en de geleidetuigjes van de honden moet hij hebben gezien dat wij visueel gehandicapt zijn. Dan laat je ons toch niet zomaar achter?"

Het echtpaar heeft aangifte gedaan bij de politie, maar omdat zij vanwege hun handicap geen signalement en/of kentekenplaat hebben is het een lastige zaak om te onderzoeken. 

Getuigenoproep
Daarom wordt nu een oproep gedaan. Van Heeren: "De hond heet Torzo of Zorro, misschien zegt iemand dat iets? Of misschien heeft iemand deze man en zijn honden in hetzelfde bos gezien, wellicht op een andere dag? Alle informatie is welkom." 

Wie meer weet kan bellen met de politie: 0900-8844. 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief