Afbeelding

René Letteboer: 'We hebben een tekort aan ruimte'

Algemeen

DIEMEN - René Letteboer (51) is sinds vorige week maandag voorzitter van SV Diemen. Hij is al lang betrokken bij de voetbalclub en vervulde diverse functies bij SV Diemen. Hij was na het vertrek van voorzitter Hans ter Horst, in september, waarnemend voorzitter van de voetbalclub.

In het DiemerNieuws deze week een nadere kennismaking met een clubman in hart en nieren.

"Mijn zoon Jeroen ging in 2002 bij SV Diemen voetballen. Hij is nu 19 en speelt dit seizoen voor het eerst bij de senioren, in zondag 2. Ik was aanvankelijk een vader die langs de lijn stond, maar later ben ik altijd leider geweest van de teams waarin mijn zoon speelde. De huidige penningmeester Bram Kloosterman heeft mij overgehaald om nog actiever te worden. Ik heb meegeholpen met het organiseren en begeleiden van buitenlandse toernooien van de selectieteams van de jeugd. Later ben ik bestuursdiensten gaan draaien en op 1 oktober 2014 ben ik vicevoorzitter geworden. In september werd ik waarnemend voorzitter en tijdens de algemene ledenvergadering ben ik als voorzitter gekozen."

"Wij hebben 1050 leden van wie er heel veel in de jeugd spelen. De afdeling vrouwen- en meisjesvoetbal groeit enorm. Wij hebben drie kunstgrasvelden, maar toch een tekort aan ruimte om te trainen en te spelen. SV Diemen is een plezierige en gezellige club waar mensen zich thuis voelen. Dat moet zo blijven. Wij hebben zeker sportieve ambities. Ons eerste zondagteam speelt nu in de derde klasse. Wij moeten ernaar streven om een goede tweedeklasser te worden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant