Natalie Blokland (links) en Ester Hoogaerts zijn de nieuwe wijkagenten in Diemen-Zuid.
Natalie Blokland (links) en Ester Hoogaerts zijn de nieuwe wijkagenten in Diemen-Zuid.

Diemen-Zuid heeft nu twee wijkagenten

Algemeen

DIEMEN - Diemen-zuid heeft sinds half oktober niet één, maar twee waarnemend wijkagenten. Ester Hoogaerts en Natalie Blokland nemen voorlopig de taak over van wijkagent Gerard Zwarts. Hij gaat zich volledig richten op het jongerenproject EPJO.

De twee agentes hebben een duofunctie. Dat betekent dat ze vaak om en om werken. "We vullen elkaar dus aan, maar waar mogelijk proberen we ook een dag in de week samen te werken", vertelt Ester.  "We zijn allebei heel enthousiast om dit werk van Gerard Zwarts over te nemen. Hoe lang precies is nog niet bekend, maar in ieder geval tot eind april 2016."

Aanspreekpunt
"Wij zijn het aanspreekpunt voor wijkbewoners en ook voor allerlei instanties en de gemeente. Zo kunnen we ook een schakel zijn tussen burgers en instanties. We zullen ons de komende tijd vooral focussen op de wat kleinere zaken als parkeren, honden aan de lijn, maar ook kinderen die vermist zijn en huiselijk geweld. Het alcoholverbod bij winkelcentrum Kruidenhof is net verlengd. Wij zien erop toe dat er daar geen alcohol genuttigd wordt op straat."

Verdachte situaties
Als mensen een bepaalde situatie niet vertrouwen, kunnen ze dat bij de wijkagentes melden en zij kunnen dan toetsen of er ook echt iets aan de hand is. "Een wietlucht bijvoorbeeld, wat kan duiden op een hennepplantage, of een auto die ergens wel heel lang geparkeerd staat en waar mensen nooit iemand bij zien."

Vaak in de wijk
Het eerste grote evenement in de wijk voor de wijkagentes was afgelopen zaterdag, toen Sinterklaas in Diemen arriveerde en afmeerde aan de loswal in Diemen-Zuid. "Het was een leuke dag. We zullen zo vaak mogelijk in de wijk aanwezig zijn, op de fiets of lopend. We zijn nu een maand in touw in Diemen-Zuid en het bevalt erg goed."

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief