Paula List.
Paula List.

Zitvolleybalster Paula List met Nederlands team vierde op EK

Algemeen

DIEMEN - Vorige week hebben de dames van het NL team paravolley net naast het brons gegrepen op het Europees Kampioenschap in Slovenië. Een ticket naar de Paralympische Spelen in Rio in 2016 zat er niet in.

De dames hadden gehoopt op het EK één van de twee laatste tickets voor de Paralympics volgend jaar te bemachtigen. Dat ticket ging echter naar Oekraïne.

Teleurgesteld
Paula List uit Diemen streed met haar team in de wedstrijd om het brons tegen gastland Slovenië en verloor met 3-2. "Ik ben wel teleurgesteld, het is heel jammer", vertelt Paula, terug in Diemen. "De halve finale tegen Rusland was heel mooi en spannend maar ook slopend, zeker omdat we de volgende dag meteen weer aan de bak moesten voor de strijd om het brons. We hebben hard gestreden met zijn allen, maar hebben het toch niet gehaald."

Laatste kans
In maart volgend jaar is er nog een laatste kans voor een ticket voor Rio: de Intercontinental Cup in China. Het Nederlandse team zal alles op alles zetten om dat ticket te winnen."Nu is er nog maar één ticket en er zijn meerdere gegadigden, dus het wordt lastig", aldus Paula. "Deze week nemen we wat rust, dan gaan we weer volop in training en vanaf januari spelen we oefentoernooien in de aanloop naar China."

Uit de krant